Признање за Јагодинску гимназију од Фестивала Дани комедије

0

На свечаном отварању јубиларног 50. Фестивала Дани комедије, одржаном 20. марта 2024. године у фоајеу Културног центра „Светозар Марковић“ у Јагодини, додељене су специјалне захвалнице за вишегодишњу сарадњу и допринос развоју Фестивала свима који су то заслужили у протеклих пола века.

Поред Факултета педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, једина јагодинска образовно-васпитна институција која је добила ово признање Фестивала је Гимназија „Светозар Марковић“. Уз присуство директорке Гимназије Данијеле Јаковљевић и вероучитеља Угљеше Урошевића, признање је у име школе примила професорка српског језика и књижевности Љиљана Ристић од стране директорке Културног центра Зорице Стојиновић. Она се у пригодном говору захвалила на признању истакавши колико овакав фестивал доприноси култури и васпитању младих нараштаја, и изразила наду да ће и надаље сарадња између Гимназије и Фестивала бити на радост и понос ученика и предавача Гимназије, као и културуних прегалника Србије и региона који посећују овај велики градски фестивал и учествују на њему.

Уз захвалницу школа је на поклон добила и монографију „Пола века борбе за смех“ аутора Александра Милосављевића у знак сећања на ову свечаност и као сведочанство и подстрек за будућу плодоносну сарадњу.

Вероучитељ Угљеша Урошевић

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here