Турнеја Слободне зоне и ове године у нашој школи

0

Турнеја Слободне зоне у оквиру овогодишњег избора доноси најновије документарне и игране филмове који су били запажени на глобалној ангажованој сцени. Пажљивом селекцијом тима фестивала приказаће се филмови који су освајали највеће награде и/или показали изузетан потенцијал код публике и критике од Берлина до Кана и других великих светских манифестација.

Публика у Јагодини имаће прилику да у гимназији погледа четири филма међу којима Забави је дошао крај (петак 15. април, 18 ч), савремени документарац који се бави непостојећим радничким правима, лицем и наличјем фриленсера који зарађују пружајући услуге на Уберу, Амазону и др. великим платформама.

Први снег (20 ч), играни филм о 13-годишњем Иранцу чија породица чека азил у Финској.

Кроз сведочења израелских војника, нови документарац Авија Мограбија доноси причу о окупацији палестинских територија на Западној обали и у Појасу Газе. Мограби од историјских чињеница конструише иронични приручник како окупирати туђу територију на више од педесет година у филму Прве 54 године: скраћени приручник за војну окупацију (субота 16. април, 18 ч).

Играни филм Без кајања (20 ч) доноси такође причу о војницима. Сада су у питању холандски војници у мировној мисији на Блиском Истоку, чије ће животе заувек променити сусрет с локалним дечаком чију су козу случајно убили.

Видимо се у Слободној зони!

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here