Koncert Psihoaktiv trip

0

Beogradska rep grupa Psihoaktiv trip održaće koncert u petak, 30. avgusta 2019. godine u holu Gimnazije „Svetozar Marković“ Jagodina sa početkom u 21 čas.

Mlada beogradska rep grupa Psihoaktiv trip objavila je nedavno svoj prvi album po imenu “Razlika,“ kažu da je suština njihovog repa – istina.

Grupu čine petorica momaka iz novobeogradskog bloka 38 – Marko Rajić, Marko Ćalić, Miloš Aničić, Srđan Živković i Marko Grujić, ali kako sami navode i svi drugi koji su oko njih.

“Jezgro ‘Tripa’ smo nas petorica, ali ‘Trip’ čine i svi oni koji na razne načine doprinose da priča raste, kao i svi slušaoci koji kapiraju fazon i osećaju se kao trip, jer trip nije bend – trip je banda“, navode oni.

Ljubiteljima rep muzike poznati su po tvrdom repu i između ostalog pesmama “Al’ je ladno“, “Puna stotka“ i “Skanija“. A onda je usledila “Razlika“:

“Godine su se sumorno razvlačile

nebo naoblačile, da nam bude mračnije

ima razlike, ovde je drugačije

tačnije, rekao bih nepristupačnije

a njima je lepo i udobno i meko

znoj med i mleko, teku diskotekom…“

Na pitanje zašto baš “Razlika“ odgovaraju: “Zato što je očigledna“.

“Album je rezultat našeg višegodišnjeg cimanja oko rep muzike i bezrezervne ljubavi prema njoj. Snimili smo deset novih pesama sa temama sa kojima se susrećemo i borimo svakodnevno u našem okruženju. Kao i uvek, zvuk je tvrd, napet. Za zvuk je bio zadužen Miloš Aničić – Anke, naš neprikosnoveni matricopravljač. Album je sniman u ‘Beatblokz’ studiju u našem bloku kod Papi Jaaza, miks i mastering potpisuje Jan Zoo, a skrečeve Dj Munja“, kaže za B92.net Marko Grujić, ističući da se album može nabaviti preko njihovih stranica na društvenim mrežama.

Priča Psihoaktiv tripa počela je u 38. bloku u kojem su članovi grupe zajedno odrasli. Od početka su pravili samo “bum bep“ i tvrd zvuk devedesetih, bez imalo uticaja modernog repa.

“Poznajemo se ceo život jer živimo na mnogo malo kvadrata, takoreći jedni drugima na glavama. Kao organizacija delujemo od 2010. godine, od tad smo uključeni u struju. Tada se dogodio i naš prvi ozbiljniji kontakt sa rep muzikom“, ističu momci iz Psihoaktiv tripa.

Kako navode, suština njihovog repa je istina, a blok im je redovna tema zato što su “deo lanca ishrane blok ekosistema“.

Prema njihovim rečima, najviše uživaju dok rade to što vole, a najveće zadovoljstvo je kada osete energiju publike na nastupima.

Na pitanje šta je to rep? Odgovor Psihoaktiv tripa glasi:

“Način života i kvalitet rima, realnost u tekstu i repa suština, za nas rep nije biznis, rep je disciplina, pravi blok rep jauuu… Trip kida“.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR