Наша школа обележила је Савиндан свечано први пут после пандемије

0

Након свечаног обреда у цркви, приређена је пригодна академија на којој је беседио наставник верске наставе Угљеша Урошевић те су ученици представили своје ауторске радове. Лука Марјановић је казивао своју песму, награђену на конкурсу који је расписала СПЦ у Јагодини, а беседиле су Валерија Миладиновић и Нина Ђурђевић. Лирски запис „Мртви Свети Сава“ казивали су Јана Јовановић, Елена Милосављевић и Ђорђе Јевтић.

Наступила је и певачка дружина коју је окупила Јелена Данковић Јевремовић. Певали су: Мина Јосијевић, Ива Радосављевић, Лазар Тодосијевић, Јована Живковић, Лена Миленковић, Тамара Сентић, Ена Пантић, Ирина Марковић, Василија Кретић, Ивана Николић, Угљеша Урошевић и Елена Милосављевић, праћени Вељком Филиповићем, Петром Глигоријевићем и Чедомиром Марјановићем на инструментима.

Након академије у школи, колачари и супружници Славица и Велибор Тодоровић, професори физике и математике, приредили су ручак у ресторану. Колач за следећу годину преузела је професорка историје Звездана Петровић.

 

 

Професорка српског језика и књижевности Милица Миловановић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here