Obeležen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

0

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obeležava se od 9. decembra 2004. godine, godinu dana od kako su  UN usvojile Konvenciju protiv korupcije sa ciljem unapređenja i jačanja mera za efikasnije i uspešnije sprečavanje i borbu protiv korupcije.

U ponedeljak, 9.12.2019. godine, prvi put je u Jagodini obeležen Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Organizovanje ove akcije  deo je aktivnosti koje se sprovode nakon završene obuke „Mreža mladih u borbi protiv korupcije“, a koju je UG „Svet reči“ iz Velike Plane, pod pokroviteljstvom Američke ambasade, organizovalo 13. i 14.11.2019.

Dana 9.12. u holu škole uređen je pano na temu korupcije, a potom je, u 11:55, sa simboličnim vremenom početka započela i akcija u centru grada. Cilj akcije je razgovor sa sugrađanima na temu korupcije i podizanje svesti građana, vezano za ovu temu.

Građani su pokazali veliku zainteresovanost za komentarisanje i priču na temu korupcije..

Akciju su organizovale učenice koje su prisustvovale obuci u Velikoj Plani, Ivona Batalović i Anđela Maksimović (odeljenje 4-5) i nastavnik-mentor Marija Stanojević, profesor sociologije. Realizaciji aktivnosti u centru  priključili su se i sledeći učenici: Marija Pavlović, Zorana Mihajlović, Anastasija Gicić i Luka Dinić (ucenici odeljenja 4-5) i Aleksandra Maksimović, Minja Maksimović i Anastasija Jevtić (učenice odeljenja 4-3).

U toku je i održavanje radionica na ovut emu. Trenutno se radionice realizuju sa učenicima naše škole, a planirana je saradnja i edukacija i učenika ostalih srednjih škola u gradu.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u galeriji ispod

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR