Обележен Међународни дан борбе против корупције

0

Међународни дан борбе против корупције обележава се од 9. децембра 2004. године, годину дана од како су  УН усвојиле Конвенцију против корупције са циљем унапређења и јачања мера за ефикасније и успешније спречавање и борбу против корупције.

У понедељак, 9.12.2019. године, први пут је у Јагодини обележен Међународни дан борбе против корупције. Организовање ове акције  део је активности које се спроводе након завршене обуке „Мрежа младих у борби против корупције“, а коју је УГ „Свет речи“ из Велике Плане, под покровитељством Америчке амбасаде, организовало 13. и 14.11.2019.

Дана 9.12. у холу школе уређен је пано на тему корупције, а потом је, у 11:55, са симболичним временом почетка започела и акција у центру града. Циљ акције је разговор са суграђанима на тему корупције и подизање свести грађана, везано за ову тему.

Грађани су показали велику заинтересованост за коментарисање и причу на тему корупције..

Акцију су организовале ученице које су присуствовале обуци у Великој Плани, Ивона Баталовић и Анђела Максимовић (одељење 4-5) и наставник-ментор Марија Станојевић, професор социологије. Реализацији активности у центру  прикључили су се и следећи ученици: Марија Павловић, Зорана Михајловић, Анастасија Гицић и Лука Динић (уценици одељења 4-5) и Александра Максимовић, Миња Максимовић и Анастасија Јевтић (ученице одељења 4-3).

У току је и одржавање радионица на овут ему. Тренутно се радионице реализују са ученицима наше школе, а планирана је сарадња и едукација и ученика осталих средњих школа у граду.

Фотографије са овог догађаја можете погледати у галерији испод

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here