Посета господина Џорџа Чинериа

0

У четвртак 20.02.2014. године смо имали ту част да нам у госте дође Експерт за наставу енглеског језика за централну и југоисточну Европу, господин Џорџ Чинери.

DSC06546

Ово гостовање је наставак сарадње између Гимназије „Светозар Марковић” и Америчке амбасаде, која је започела прошле школске године (крајем маја) гостовањем младе Лексе Правдић, која је као амерички стипендиста у том тренутку радила као лектор на ФИЛУМ-у, а нашој школи је указала част да дође и да нашим ученицима омогући да уживо комуницирају са изворним говорником енглеског језика дискутујући о темама које их занимају и које су блиске њиховом узрасту.

Господин Чинери је иначе стациониран у Будимпешти, али је тренутно у посети Србији како би у разним градовима Србије одржао низ предавања за наставнике енглеског језика на тему употребе модерних технологија у настави енглеског језика. Пошто је Јагодину желео да посети јер се ту налазе две професорке које су биле стипендисти Америчке владе за програме боравка у Америци намењеног стручњацима за различите аспекте наставе енглеског језика, изразио је жељу да том приликом одржи и неко предавање за ученике, како би им на неки начин приближио и језик и културу америчког народа. Наравно, ми смо ту могућност радо прихватили и предложили да предавање буде на тему школског система у Америци, проблема са којима се ученици и студенти из других земаља суочавају када оду у Америку на школовање, могућностима школовања у Америци и важности употребе модерних технологија и трендовима везаним за то у савременој настави, као и на тржишту рада.вање је наставак сарадње између Гимназије „Светозар Марковић” и Америчке амбасаде, која је започела прошле школске године (крајем маја) гостовањем младе Лексе Правдић, која је као амерички стипендиста у том тренутку радила као лектор на ФИЛУМ-у, а нашој школи је указала част да дође и да нашим ученицима омогући да уживо комуницирају са изворним говорником енглеског језика дискутујући о темама које их занимају и које су блиске њиховом узрасту.

DSC06526Интересовање ученика је било велико, тако да је наш гост имао пред собом бројну публику која је била веома вољна да учествује у дискусији/интеракцији са њим – да му поставља питања и објашњава каква је ситуација у нашој земљи када је у питању настава и учење тј. школски систем уопште.

Гост је био пријатно изненађен високим степеном знања енглеског језика који су ученици показали у интеракцији са њим. Оно што је такође прокоментарисао је да је проценат ученика наше школе који учествују у А-smyle програму које Америчка влада сваке године организује за ученике првог и другог разреда средње школе у Србији и Црној Гори, изузетно висок, тј. однос броја ученика који добију стипендију да оду у Америку као део тог програма је потпуно несразмеран величини града и школе. То само још једном потврђује квалитет рада и ученика и наставника наше школе.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР