САВИНДАН – ДВЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ И ИСПРАЋАЈ КОЛЕГИНИЦА У ПЕНЗИЈУ

0

Добитница  прве награде на конкурсу Архијерејског намесништва беличког за Светосавски темат у конкуренцији средњих школа у Јагодини на тему „Светосавље – школа за сва времена“ јесте ученица Гимназије Анђела Младеновић (3/2). Награду је примила од Преосвећеног владике Јована шумадијског након празничног бденија уочи Светог Саве у цркви Светих апостола Петра и Павла. Затим је свој рад и прочитала на свечаном отварању изложбе ликовних радова у сали парохијског дома цркве.

Изложба ликовних радова је спроведена у организацији вероучитеља јагодинских, а под иницијативом и покровитељством Фондације Михајловић „Феникс“. Друго место и вредну награду освојила је ученица наше школе, Марта Марковић (1/1). Похваљени су и остали учесници ликовног конкурса из наше школе: Даница Којић, Кристина Радојевић, Сташа Петровић и Вукан Вулић из 3-5, Анђелија Јевтић и Милена Шутић из 2-1, Лука Нешић из 2-5 и из 2-6 Андрија Тодоровић, Зорана Николић, Марија Бракус, Дуња Самарџић, Ива Трајковић, Уна Стојановић, Марија Јовановић и Милош Илић.

Школска слава је услед епидемијских околности обележена скромно у цркви Светих апостола Светом литургијом и сечењем славског колача, те пригодним послужењем у просторијама школе. Том приликом су на свечан начин испраћене у мировину две колегинице из колектива наше школе – Љиљана Николић, професорка физике, и Љиљана Бјелобаба, руководитељка службе рачуноводства. Колачар је била професорка математике Наташа Несторовић, а колач за наредну годину преузео је такође „математичар“ Велибор Тодоровић са породицом.

Рад наше ученице Анђеле Младеновић можете прочитати на следећем линку

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР