САВИНДАН – ДВЕ СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ И ИСПРАЋАЈ КОЛЕГИНИЦА У ПЕНЗИЈУ

0

Добитница  прве награде на конкурсу Архијерејског намесништва беличког за Светосавски темат у конкуренцији средњих школа у Јагодини на тему „Светосавље – школа за сва времена“ јесте ученица Гимназије Анђела Младеновић (3/2). Награду је примила од Преосвећеног владике Јована шумадијског након празничног бденија уочи Светог Саве у цркви Светих апостола Петра и Павла. Затим је свој рад и прочитала на свечаном отварању изложбе ликовних радова у сали парохијског дома цркве.

Изложба ликовних радова је спроведена у организацији вероучитеља јагодинских, а под иницијативом и покровитељством Фондације Михајловић „Феникс“. Друго место и вредну награду освојила је ученица наше школе, Марта Марковић (1/1). Похваљени су и остали учесници ликовног конкурса из наше школе: Даница Којић, Кристина Радојевић, Сташа Петровић и Вукан Вулић из 3-5, Анђелија Јевтић и Милена Шутић из 2-1, Лука Нешић из 2-5 и из 2-6 Андрија Тодоровић, Зорана Николић, Марија Бракус, Дуња Самарџић, Ива Трајковић, Уна Стојановић, Марија Јовановић и Милош Илић.

Школска слава је услед епидемијских околности обележена скромно у цркви Светих апостола Светом литургијом и сечењем славског колача, те пригодним послужењем у просторијама школе. Том приликом су на свечан начин испраћене у мировину две колегинице из колектива наше школе – Љиљана Николић, професорка физике, и Љиљана Бјелобаба, руководитељка службе рачуноводства. Колачар је била професорка математике Наташа Несторовић, а колач за наредну годину преузео је такође „математичар“ Велибор Тодоровић са породицом.

Рад наше ученице Анђеле Младеновић можете прочитати на следећем линку

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here