Ученик наше школе, Андрија Стошић ће као репрезентативац у џудоу, представљати Србију на Олимпијади младих (EYOF)

0

Ученик другог разреда наше школе, Андрија Стошић, ће као репрезентативац у џудоу, представљати Србију на Олимпијади младих (EYOF).

Андрија Стошић тренира џудо 11 година, носилац је црног појаса 1 дан, до сада је освајао прегршт медаља и признања на разним домаћим и међународним такмичењима и већ три године је стални члан репрезентације Србије у категорији кадета.

Андрија Стошић и његов тренер Бобан Живковић
Андрија Стошић и његов тренер Бобан Живковић

У 2019.години, Андрија је првак Централне Србије у категорији кадета и јуниора. На јуниорском државном првенству освојио је друго место, док је у категорији кадета постао првак државе.

Како је у 2019. години наступао у саставу репрезентације Србије на европским куповима у Хрватској, Чешкој и Румунији, изборио је место за Европско првенство које ће се одржати у Варшави, Пољска у периоду од 27.06-29.06.2019. године.

Такође, напомињемо да је Олимпијски комитет одредио Андрију Стошића да учествује на Олимпијади младих (EYOF) у Азербеџану у периоду од 21.07-29.07.2019. године, што је још једно велико признање нашем перспективном спортисти који ће бити једини спортиста из Јагодине и Централне Србије на једном од најважнијих и највећих такмичења које се одржава сваке четврте године.

Желимо Андрији пуно успеха на предстојећим такмичењима уз веру да ће као и до сада успешно представљати свој џудо клуб „13. мај“ и нашу школу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here