Учешће наших ученица на такмичењу у брзалицама на шпанском језику

0

Ученице филолошких одељења наше школе, Јефимија Вукићевић I-1 , Милица Ранђеловић II-1 и Милица Станимировић IV-1, учествовале су у једној занимљивој активности – Такмичењу у брзалицама на шпанском језику, Trabalenguas, које се одржало 31. маја у Институту Сервантес у Београду. Ђаци су из шешира извлачили брзалице и у више наврата их понављали. Од 15 ученика основних и средњих школа Милица Станимировић и Јефимија Вукићевић дошле су до самог финала и заузеле друго и треће место. Ово је само још један у низу догађаја овог месеца везано за шпански језик у коме су се наши ђаци опробали и то веома успешно.

„Изузетно креативан начин да се ученици шпанског језика упознају и зближе једни са другима али и да се опробамо у нечем карактеристичном за страни језик а то су брзалице. Атмосфера је била потпуно у духу шпанске културе. Мислим да су се деца и професори забавили на такмичењу, много тога корисног смо сазнали о самом Институту Сервантес и о приликама које нам нуди везане за овај језик који толико волимо. Волела бих да одем поново на такав догађај.“ – изјавила је Јефимија Вукићевић.

„Такмичење у брзалицама је било осмишљено, пре свега, као једна игра за ученике. Наглашена је сарадња са Институтом Сервантес и други школама које су учествовале. То је био један начин да се ученицима приближи шпански језик, с обзиром на то да су учествовали ђаци основних и средњих школа. Мени, као матуранту, су сва такмичења која су везана за шпански језик у којима сам учествовала у последњих пар месеци  дала ветар у леђа, с обзиром на чињеницу  да планирам да студирам шпански и искрено се радујем периоду који долази. “ – рекла је Милица Станимировић, матуранткиња наше школе, којој желимо пуно среће на пријемном испиту из шпанског језика.

Искрено се надамо да ћемо и следеће године имати кандидате на оваквим врстама такмичења као и многим другим активностима из шпанског језика.

Професор шпанског језика Тања Тодосијевић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here