Učenik naše škole, Andrija Stošić će kao reprezentativac u džudou, predstavljati Srbiju na Olimpijadi mladih (EYOF)

0

Učenik drugog razreda naše škole, Andrija Stošić, će kao reprezentativac u džudou, predstavljati Srbiju na Olimpijadi mladih (EYOF).

Andrija Stošić trenira džudo 11 godina, nosilac je crnog pojasa 1 dan, do sada je osvajao pregršt medalja i priznanja na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima i već tri godine je stalni član reprezentacije Srbije u kategoriji kadeta.

Andrija Stošić i njegov trener Boban Živković
Andrija Stošić i njegov trener Boban Živković

U 2019.godini, Andrija je prvak Centralne Srbije u kategoriji kadeta i juniora. Na juniorskom državnom prvenstvu osvojio je drugo mesto, dok je u kategoriji kadeta postao prvak države.

Kako je u 2019. godini nastupao u sastavu reprezentacije Srbije na evropskim kupovima u Hrvatskoj, Češkoj i Rumuniji, izborio je mesto za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Varšavi, Poljska u periodu od 27.06-29.06.2019. godine.

Takođe, napominjemo da je Olimpijski komitet odredio Andriju Stošića da učestvuje na Olimpijadi mladih (EYOF) u Azerbedžanu u periodu od 21.07-29.07.2019. godine, što je još jedno veliko priznanje našem perspektivnom sportisti koji će biti jedini sportista iz Jagodine i Centralne Srbije na jednom od najvažnijih i najvećih takmičenja koje se održava svake četvrte godine.

Želimo Andriji puno uspeha na predstojećim takmičenjima uz veru da će kao i do sada uspešno predstavljati svoj džudo klub „13. maj“ i našu školu.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR