Још једна тура пластичних чепова послата из гимназије

0

Последње наставне седмице прошле школске 2016/2017. године, из наше школе је пут Зрењанина по други пут послат пакет од два џамбо џака пуна пластичних чепова. Ради се о наставку учешћа Јагодинске гимназије у великом хуманитарном покрету „Чеп за хендикеп“, те је тако у петак после подне послато укупно 20 килограма чепова. Ове чепове наши ученици и запослени вредно прикупљају током целе године, док се пластичне флаше прикупљају и шаљу на рециклажу. Наша гимназија је похваљена и овог пута од стране сарадника из организације „Чеп за хедникеп“ за прикупљени материјал који се даље продаје ради рециклаже, док се добијени новац користи за куповину колица и ортопедских помагала деци којима су ова помагала потребна за што лакши живот и рад.

И у овој школској години акција се наставља истим интензитетом, а у плану је и евентуално проширење акције прикупљањем још неког мањег отпада који у огромној мери загађује животну околину, какве су нпр. батерије.

У нади да ћемо у све већој мери оплемењивати простор око нас и наше душе, тиме што ћемо радити на рециклажи отпада и кроз то помагати потребитима, свима који се труде у овој акцији срдачно се захваљујемо и позивамо да са још већим жаром наставимо даље.

НЕМА КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР