Proslava Svetog Save, školske slave – 27.01.2019.

0

U nedelju, 27. januara 2019. godine Gimnazija „Svetozar Marković“ u Jagodini obeležila je školsku slavu 150. put. U ovoj jubilarnoj godini njenog postojanja i rada škola je slavu proslavila tradicionalno.

Na Savindan u 9 sati ujutru u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla prekoputa škole služena je Sveta liturgija u kojoj su učestvovali učenici, nastavnici i nenastavno osoblje Jagodinske gimnazije. Nakon službe, prilikom rezanja slavskog kolača, uzneta je molitva Svetom Savi, prvom arhiepiskopu Srpske pravoslavne Crkve i prosvetitelju vascelog Srpstva, za zdravlje, spasenje i blagoslov u radu svih „koji se uče i koji ih uče“ u našoj školi. Kolačar je ove godine bio profesor geografije Predrag Aleksić sa svojom porodicom – suprugom Milenom i sinom Kostom. U 11 sati u svečanoj sali Gimnazije održana je svečana akademija na kojoj je besedu izgovorio veroučitelj otac Nemanja Stefanović. U akademiji je učestvovao školski hor kojim je dirigovao profesor muzičke kulture Dobrivoje Ročkomanović, kao i učenci dramske sekcije naše škole. Njih su ovaj put pripremile profesorke srpskog jezika i književnosti Ljiljana Jevtić Jovanović i Ana Stanković. Kao solista na akademiji istakla se mlada muzička umetnica i učenica 3. razreda Gimnazije Milica Čikarić.

Nakon akademije, zahvaljujući ovogodišnjem kolačaru, usledilo je bogato posluženje za sve prisutne. Kolač za narednu godinu preuzeli su Predrag i Milica Milovanović, administrativni radnik i profesorka srpsog jezika i književnosti naše škole.

Učenici Gimnazije uzeli su učešće i istakli se na gradskoj 17. Svetosavskoj akademiji održanoj uoči praznika u sali Kulturnog centra „Svetozar Marković“ sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa kragujevačko-šumadijskog Gospodina Jovana.

Slike sa Svetosavske akademije možete pogledati ovde:

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR